Вчена рада затвердила концепцію і навчальний план нової магістерської програми з клінічної психології з основами когнітивно-поведінкової терапії

uku_logo__horizon

23 грудня відбулося чергове засідання Вченої ради УКУ, на якому було розглянуто питання (1) про підсумки набору до аспірантури; (2) про підсумки набору на ліценціат з богослов’я; (3) про обрання завідуючого кафедри літургійних наук; (4) про обрання на науково-педагогічні посади кафедри комп’ютерних наук; (5) про затвердження концепції і навчального плану магістерської освітньої програми з клінічної психології з основами когнітивно-поведінкової терапії; (6) про стан міжнародної академічної співпраці; а також (7) затвердження списку голів Екзаменаційних комісій.

Вчена рада затвердила зміни до Положення про навчання в аспірантурі, згідно з якими термін навчання складатиме 4 роки і включатиме освітньо-наукову програму обсягом 45 кредитів. Вчена рада також підсумувала результати цьогорічного набору, згідно з яким в аспірантуру було зараховано 5 аспірантів зі спеціальності «Історія України». Зокрема, двоє нових аспірантів будуть виконувати наукові дослідження під керівництвом проф. Ярослава Грицака в рамках програми єврейських студій. Всім аспірантам Університет надав стипендію на навчання, яка покриває вартість навчання і включає щомісячні кошти на додаткові особисті витрати. З 2016-17 навчального року календарний план навчання в аспірантурі збігатиметься із загальним академічним календарем Університету.

Декан філософсько-богословського факультету о. д-н Роман Завійський підсумував результати набору на акредитовану Римським престолом ліценціатську програму з богослов’я, куди вступило 10 осіб на різні тематичні напрямки. Важливо зазначити, що вступ на цю програму здійснюється посеместрово, тож вже оголошено новий набір з початком навчання з другого семестру навчального року.

Вчена рада обрала о. Василя Рудейка завідуючим кафедри літургійний наук. Також було обрано завідуючого кафедри комп’ютерних наук і інформаційних технологій УКУ. Ним став проф. Роман Бобрик. Крім того, Вчена рада затвердила 4 особи на посаду доцента і одну особу на посаду старшого викладача цієї кафедри.

Важливим кроком на шляху розвитку психологічної освіти в УКУ стало затвердження Вченою радою концепції і навчального плану нової магістерської освітньої програми з клінічної психології з основами когнітивно-поведінкової терапії, розробленої Інститутом психічного здоров’я УКУ. Розробниками програми є проф. Вікторія Горбунова і проф. Віталій Климчук. На наступному засіданні Вченої ради буде представлено концепцію і навчальний план магістерської освітньої програми з клінічної психології з основами психодинамічної терапії, над якою працює робоча група кафедри психології УКУ. Відтак, УКУ планує подати до МОН України ліцензійну справу для відкриття магістерських програм з клінічної психології вже з вересня 2016 року.

Також було заслухано звіт про стан міжнародної академічної діяльності, представлений керівником Відділу міжнародних академічних зв’язків д-ром Дмитром Шеренговським. Було підкреслено збільшення академічної мобільності викладачів та студентів УКУ, які отримали можливість взяти участь у міжнародних стажуваннях, зокрема завдяки успішним проектам мобільності в рамках програми Еразмус +. Водночас, Вчена рада доручила відділу та академічним підрозділам УКУ активізувати діяльність із залучення міжнародних студентів. Передумовою цього є нарощення кількості англомовних курсів, тісніша співпраця з іншими львівськими університетами для створення спільного «банку» таких курсів, а також праця над дальшим творенням привабливого для міжнародних студентів англомовного середовища в УКУ.

Наступне засідання Вченої ради УКУ відбудеться 3 лютого 2016 року.