Психологічна школа: «Майстерність у комунікації та стосунках»

Цього тижня 02 жовтня розпочала роботу Психологічна школа: «Майстерність у комунікації та стосунках». Школа триватиме протягом 3-ох місяців і вже наприкінці грудня учасників Школи чекатиме видача сертифікатів.

Протягом роботи Школи учасники зможуть зануритись у цікаві теми, ознайомлення з якими може знадобитись як у їх професійній діяльності, так і у щоденному житті. В рамках цього проекту розглядатиметься тема особистісних передумов у спілкуванні, адже прийняття себе та контакт з собою є умовою прийняття інших людей; другий тематичний блок стосуватиметься комунікації та компетенцій, які є необхідні для вдалого вирішення конфліктів, протистояння маніпуляціям, асертивності та інше; третьою темою, яку вивчатимуть учасники Школи є майстерність встановлення та підтримання стосунків з людьми: теми школи передбачають майстерне маневрування від проблеми встановлення стосунків та першого враження і аж до теми тривалих та довгих стосунків, як-от: сімейні; четвертим останнім блоком школи розглядатиметься тема знаходження балансу між різноманітними сферами соціального життя та власним Я.

Ірина Семків, керівник та одна з авторів Школи, кандидат психологічних наук, доцент, психотерапевт доцент кафедри психології та психотерапії УКУ зазначає:

  • “З першої зустрічі відразу кидалась в очі висока мотивація учасників вбирати та синтезувати знання, неймовірно високі очікування щодо Школи. Для нас, як для ведучих Школи така мотивація та очікування є великим викликом, адже ми постійно повинні відповідати такою ж мотивацією та очікуваннями щодо учасників Школи! Цікавим і важливим для мене є те, що спостерігається зростання інтересу до психологічної тематики, що люди мотивовані працювати над власним розвитком та зростанням, і що спільнота УКУ створює ці можливості”.

 

Оксана Захарко, яка є також керівником проекту та однією з авторів Школи кандидат психологічних наук, психотерапевт, доцент кафедри психології та психотерапії УКУ зазначає:

  • Ідея формату нашої школи передбачає поєднання наукового та викладацького досвіду із психології у сфері міжособистісного спілкування та стосунків, а також практичного досвіду роботи з клієнтами, який свідчить про актуальність та необхідність цих знань для кращого розуміння себе та людей, які нас оточують. Усе це можливо, завдяки особливій атмосфері УКУ, де є відкритість до синтезу теорії та практики, а також особлива місія поширення знань для спільного блага та розвитку суспільства. Вже на етапі набору групи було помітно великий інтерес до цієї теми. А перша зустріч з учасниками, надзвичайно крос-культурними з позиції життєвого та професійного досвіду, захопленими та мотивованими до пізнання себе та інших, ще більше надихає мене на подальшу роботу у Школі. На мою думку, саме гармонійні стосунки – є ключиком до себе, інших та щасливого життя. Щиро радію, що саме у цьому просторі маю нагоду для того, щоб ділитися своїми знаннями та досвідом і робити цей світ кращим!SAMSUNG CSC